dissabte, 24 d’abril del 2010

Recull


Com que no tinc temps de fer una entrada cada vegada que alguna cosa m'atreu i m'agradaria compartir-la amb vosaltres, avui faré una mena de resum de notícies per comentar des de l'última vegada que vaig poder escriure les meves cabòries, no he seguit cap ordre, és segons em venen al cap:
  • La famosa polèmica sobre el vel em té un xic fora de joc, perquè no tinc una opinió concreta, depèn si el considerem un símbol religiós, i a les hores diria que sí perque si poden portar un crucifixe, això també; o cultural, en aquest cas diria que no perquè si vius en un altre país t'has d'integrar mínimament. O sigui difícil prendre una decissió, el que si crec és que ho estan sobredimensionant.

  • Ha mort en Samaranch quan encara la gran majoria dels periodistes/locutors no sabien dir el seu cognom, que pronunciaven com Samaranx, jo continuo pensant que és més difícil dir Schwarzennegger, però.........De qualsevol manera descansi en pau.

  • El Papa ja ha començat a defenestrar bisbes, o sigui que ja creu que els abusos a menors eran alguna cosa més que un rumor. Com es descuidi es quedarà en quadre.

  • Ara resulta que el pollastre hormonat provoca homosexualitat segons l'Evo Morales. Ja sabia que l'altitut afectava, però aquest home què s'ha fumat? Per si de cas, les que teniu parella no li doneu pollastre, no sigui que............

  • Ahir va ser St. Jordi, encara que feia un mal dia, les vendes de llibres i roses es van disparar, quina pena que avui els llibres ja han començat a agafar pols a la prestatgeria i la rosa ja es marceix. Jo compro llibres qualsevol dia de l'any però per seguir la tradició em compro un roser, que ja tinc plantat.

Hi ha d'altres, el futbol, la Fira d'Abril, el núvol que ha deixat a terra a mitja Europa etc.............però demà serà un altre dia.

diumenge, 4 d’abril del 2010

Vestits

Mirar les notícies s'ha convertit en un exercici extrem de masoquisme, per això segur que molts ens hem fet un vestit nou, al menys jo. Un vestit fet en estil patchwork (sí home, l'estil d'aquells cobertors fets amb trossos de material amb diferents estampats), un troç d'ironia, d'humor negre, d'indiferència, de racionalització.............en fi, retalls que el nostre cervell va afegint per protegir el nostre cor.

Sense aquest vestit seria molt difícil aguantar un noticiari. Just quan el locutor comença a donar totes aquestes dades sobre morts en carretera, crims de violència domèstica, atemptats, morts per catàstrofes ambientals, etc, és quan a la manera d'un Superman qualsevol (però sense cabina per canviar-me) em poso el meu vestit i puc estar assebentada de tot sense que el meu cor es resenti.

Suposo que els trossos que elegim per fer aquest patchwork depenen molt de cadascú, jo, per exemple, em decanto per l'ironia i l'humor negre, del tipus que vaig utilitzar quan van informar de que l'atemptat en el metro de Moscou ho havien comés dues dones, per evitar pensar en víctimes o en la bestialitat de l'acte, vaig preguntar-me:"si a un home que mor per la causa li prometen que anirà direcament al paradis i tindrà 32 verges per ell, què li prometen a una dona?".

Encara que no ho sembli o que ho considereu una tonteria, funciona. Perquè només tens dues opcions, o no vols saber el que passa (i negar-se a estar informat pot ser de vegades perillós i sempre és un xic estúpid) o ets de pedra, i com jo no pertanyo a cap d'aquests dos grups, m'he fet un vestiit.