dissabte, 19 de setembre del 2009

París bien vale una misa

La cèlebre frase pronunciada per Enric IV de França segueix vigent avui dia i ara sí que li trobo tot el significat que té.

La setmana passada vaig estar sis dies a París i, igual que us vaig comentar que a Londres no pensava tornar a menys que estigués buïda de londinencs, París és una ciutat per repetir, tant és les vegades que hi vagis, segur que sempre et deixes alguna cosa per veure o per viure.

El primer adjectiu que em va venir al cap el primer dia per calificar aquesta ciutat és intensa, i a aquest ara puc afegir: viva, apassionada, magnífica, gegantina......i altres que ara no escriuré perquè això no és un diccionari. És impresionant caminar per molts barris de la ciutat sabent que han permanescut inalterables des de fa uns quatre segles, clar que hi ha obra nova, però als esmentats barris s'ha respectat l'estil arquitectònic.

Pel que fa a barreres, punt bàsic per mí, presenta els típics problemes d'una ciutat antiga, amb la cadira de rodes no podreu visitar alguns monuments o esglèsies, però amb els museus no hi ha cap problema i a sobre són gratuïts pel discapacitat i el seu acompanyant. Gairebé tots els autobusos són adaptats, estacions de metro molt poques, i hi ha una companyia de taxis especialitzats.

Podeu veure més fotos al meu altre bloc, on també són les de Londres.