dimarts, 31 de març del 2009

S'han passat


L'esglèsia s'està passant tres pobles.

Fins ara podia entendre que una institució obsoleta i retrograda protestés furiosament contra l'eutanàsia, l'abortament, el matrimoni gai o l'assignatura diabòlica d'Educació per la ciutadania.... Però això d'ara ja no té explicació. Ja sabia que el Papa estava en contra del condó, és lògic en ell per la defensa aferrisada de la vida, però les seves declaracions sobre que el condó no tan sols no serveix com a mitjà de prevenció de la Sida sinò que en realitat afavoreix la seva propagació. Aquesta afirmació en llavis d'un pobre analfabet podria passar, però en boca d'un dels liders mundials no té perdó, una figura a la qual segueixen milions de persones, capaç de crear opinió i d'aixecar odis.

A sobre, un bisbe de no sé on (ni m'importa) va dir que el condó era inútil perquè el virus de la Sida era més petit que els espermatozoides, ............?, recordo que ara els eclesiastics ja no són els del medievo, que es dedicaven a l'esglèsia per poder menjar i altres coses gratis. Ara venen d'un seminari, amb una formació estricta, alguns tenen una carrera universitària, veuen la tele, llegeixen els periòdics........Així que acabo preguntant-me: no tenen criteri? tot és vàlid per justificar una postura insostenible? creuen que som estúpids?.

Evidentment, jo mai em guanyaré el cel amb aquestes diatribes antieclesiàstiques, però m'és igual, gràcies a Déu sóc atea.

1 comentari:

XAVIER VALDERAS LÓPEZ ha dit...

Sóc en Xavier Valderas, de la minusfera. Pasa, estimada Anna, que el Sant Pare, es suposadament la única persona del món amb poder absolut dintre del seu ámbit (en aquest cas la Esglessia i el Vaticà), i per "dret diví", la seva paraula es llei, i sota aquest principi segueixem la resta dels capellans, sigui o no sigui veritat qualsevol questió ciéntifica, com el cas del condó i la SIDA. Però nosaltres ja no som mainada, i ja som prou grans per a entendre i no fer cas de certes "comedies" i el paper que interpreten els seu protagonistes.