dimecres, 6 de juny de 2012

I no passa res

Hauria  moltes coses amb  les que hauriem de dir: fins aquí hem arribat, però  tot el contrari, estem acceptant que no passa res,  donem per bó el que ens diuen i, molt pitjor, el que ens fan. Desconeixement?, passotisme?, por?..........qui ho sap, pot ser  un xic de tot. Jo acostumo  a treure'm un pes de sobre fent-vos cinc cèntims de les coses que més "m'emparanoien", a saber:
  • Respecto molt als creients, però l'esglèsia catòlica s'està retractant bé en aquesta crisi, segons monsenyor Rouco estem   vivint no només una crisi econòmica  sinò també moral (fins aquí tots d'acord), diu que les persones valoravem massa el luxe i les possessions materials...............QUÈ?............Això ho diu una organització que està exempte de l'IBI (que a mi em cobren anualment i si no ho pagués m'embargarien la m. de pensió que tinc); que amb el govern del sr. Aznar va inscriure la mezquita de Còrdova al seu nom i ara cobra les entrades  als turistes mentres les arques públiques s'encarreguen de pagar el manteniment; que fa que recalifiquin terrenys seus que s'utilitzaven per una funció social amb l'objectiu de construir parkings o vivendes de luxe, etc. etc. I a sobre demanen aportacions en la casella de la declaració de renda, ho   publiciten per ràdio i TV i els que sóm com jo ens venen arcades cada vegada que ho sentim.
  • El   govern s'ha tret de la màniga una amnistia  fiscal per si de cas teniu per casa 2 o 3 milions d'euros que no podeu justificar però que necessiteu posar al banc per poder treballar amb ells. Només haureu de pagar un 10% de la quantitat que declareu. Això  quan jo era jove es deia "blanquejar diners".  Ara, que quedi clar que si ets discapacitat i rebs una ajuda tècnica (una grua, una cadira elèctrica...)  a l'hora de fer la declaració (si és que l'has de fer) l'has d'incloure, perquè si no ho  fas i t'agafen, et multaran.
  • El  president del Consell General del Poder Judicial no vol donar     cap explicació sobre unes despeses personals que va carregar al pressupost de la seva oficina. Evidentment no és la quantitat monetària el que em molesta, és la prepotència, és la postura "porque yo lo valgo y usted no sabe con quién está hablando".
I no passa res.
Menys mal que el divendres comença l'Eurocopa i després els JJOO, què  ens importarà ja la prima de risc, Bankia, en Divar, l'Urdangarín, l'atur,  l'IVA, l'IRPF.........