dijous, 6 de març del 2008

Anem a pitjor

Encara que cada vegada sigui més fàcil comunicar-se, cada vegada ens comuniquem pitjor i menys, hem perdut l'habilitat d'utilitzar el nostre idioma (sigui el que sigui). Actualment, en campanya electoral els partits majoritaris s'empenyen en que es parli l'anglès, per què? Si encara no dominem el llenguatge amb el qual hem crescut, hem d'afegir un altre? Suposo que així es nota menys que no parlem cap.
Jo faig classes a nenes de 3r. i 4t. d'ESO, de l'ensenyament públic i concertat, i cada dia sento més pena, ni idea de redactar (què és aixó?), ni en català, ni en castellà i evidentment tampoc en anglès, i ja ni toco el tema de les faltes d'ortografia. I a l'hora de parlar,l'assumpte ja és un xic més patètic. El vocabulari es veu molt reduït, els connectors estan desaparescuts en combat, etc. Això sí, tot és "guay".
No podem demanar que tinguin un vocabulari anglès quan no saben el que és un sinònim o el que significa "fastuòs" o "espléndido"...............o moltes altres.
Podeu pensar que com què necessiten ajuda particular, són les meves alumnes les que tenen mancances, ja m'agradaria que fos així, però no, només heu de posar l'orella quan hi ha un grup de joves parlant.
I no s'us acudeixi demanar-los la seva opinió sobre qualsevol cosa: política, religió, cinema, o el que sigui, simplement no saben no contesten.
Això si que forma part d'una peli de por.